close
Почетна > Производи > Без рецепт

Без рецепт

Пред употреба внимателно прочитајте го упатството за лекот или медицинскиот производ.За информации во врска со индикациите, мерките на претпазливост и несаканите ефекти прашајте го својот лекар или фармацефт.

close

Defendyl-Imunoglukan P4H

Имуноглукан збогатен со витамин Ц и цинк

Додаток на исхрана со природен полисахариден имуноглукан, витамин Ц и цинк, кои учествуваат во работата на имунолошкиот систем и ги заштитуваат келиите од оксидативен стрес. Витаминот Ц исто така помага и во намалување на заморот и исцрпеноста.

Упатство за употреба - капсули

Упатство за употреба - сируп

www.defendyl.mk »

Defendyl Facebook »

close

Gengigel

хијалуронска киселина

За воспалени и повредени непца, афти, парадонтитис (џебови во непцата), надразнети ткива во устата поради протези и при никнување на заби.

Упатство за употреба Gengigel

Упатство за употреба Gengigel први запчиња

www.gengigel.mk

Gengigel Facebook

close

HemoClin

gel

 

 

Гелот HemoClin ја елиминира непријатноста во пределот на аналниот отвор и се користи за ублажување на симптомите поврзани со хемороиди, како што се: иритација, чешање, пецкање и осетливост на аналното подрачје.

www.hemoclin.mk »

close

Nailner

Nailner лак 2 во 1 (5 ml), Nailner пенкало 2 во 1 (4 ml)

Nailner содржи состојки кои делуваат на габичките на ноктите. Единствениот систем за апликација им овозможува на состојките да навлезат во ноктот и да се спротивстават на габичките во коренот на промените околу ноктот. Го заштитува новоизраснатиот нокт од инфекција.

www.nailner.mk »

close

Novalac

адаптирани млека

Универзални и специјални млечни формули за доенчиња со запек, зголемено враќање на храната, за доенчиња со колики и за обезбедување на долготрајна ситост на доенчињата.

www.novalac.mk

Novalac Facebook

close

PoxClin

пена за ладење

PoxClin пена со разладувачки ефект се користи за брзо ублажување на иритации, чешање и осетливост поради овчи сипаници.

Упатство за употреба »

www.poxclin.mk »

close

WAYA D3 капки

капки за новороденчиња, доенчиња и деца

Единствени капки со пробиотик Lactobacillus rhamnosus GG и витамин Д3 во маслена суспензија, со што веројатноста за појава на грчеви кај новороденчиња и доенчиња е минимална.

Витаминот Д е неопходен за нормален раст и развој на коските кај деца и допринесува за нормална функција на имунолошкиот систем.

close

WAYA Forte капсули

капсули за деца и возрасни

Кај акутна дијареа, за спречување на дијареа при употреба на антибиотици и кај функционална абдоминална болка.

close

WAYA капки

капки за новороденчиња, доенчиња и деца

Кај акутна дијареа, за спречување на дијареа при употреба на антибиотици и кај функционална абдоминална болка.

Медисови Е–новости
Изјавувам дека сум запознаен со Правилникот за заштита на правото на приватност.