close
Почетна > За медиуми > Новости

Новости

Објавени се финалистите на Medis Awards 2017!

Меѓународната жири комисија од специјалисти, предводена од Проф. Др. Матија Томшиќ, MD, PhD, ги разгледа и оцени рекордниот број на 166 пријави од седум држави. По обемната и напорна работа, тие ги објавија финалистите во 9 терапевтски области.

Финалисти на Medis Awards 2017 се:

Анестезиологија:                                                         

 • Тихамер Молнар, Унгарија, Универзитет Пецс
 • Марија Стевиќ, Србија, Универзитетска Детска Клиника, Белград, Србија

Гастроентерологија:                                                 

 • Горан Хаусер, Хрватска, Клинички Болнички Центар Ријека
 • Матиас Мандорфер, Австрија, Медицински Универзитет Виена

Гинекологија:                                                

 • Андраж Довник, Словенија, Универзитетски Медицински Центар Марибор
 • Марина Иванишевиќ, Хрватска, Универзитет Загреб, Медицински факултет
 • Ведран Кардум, Хрватска, Универзитетска Болница Меркур

Неврологија:                                                  

 • Вероника Рутар Горишек, Словенија, Универзитетски Медицински Центар Љубљана
 • Зоран Вукојевиќ, Босна и Херцеговина, Универзитетски Клинички Центар на Република Српска

Офталмологија:                                                           

 • Алексеј Медиќ, Хрватска, Очна Клиника Медиќ-Јукиќ
 • Маја Живковиќ, Србија, Очна Клиника, Клинички центар Ниш, Медицински Факултет на Универзитетот во Ниш

Педијатрија:                                                  

 • Клемен Довч, Словенија, Универзитетска Детска Болница
 • Јудит Пихлер, Австрија, Оддел за Педијатриска Нефрологија и Гастроентерологија, Универзитетска Клиника Виена

Фармација:                                                     

 • Младена Лалиќ-Поповиќ, Србија, Медицински факултет; Нови Сад
 • Ива Муцало, Хрватска, Факултет за Фармација и Биохемија, Универзитет Загреб 

Пулмологија (со Алергологија):                                                          

 • Балаж Антус, Унгарија, Национален институт за Туберкулоза и Пулмологија Корањаи, Будимпешта
 • Марина Лабор, Хрватска, Универзитетски Болнички Центар Осијек

Ревматологија:                                                            

 • Јака Островшник, Словенија, Универзитетски Медицински Центар Љубљана
 • Иван Падјен, Хрватска, Универзитетски Болнички Центар Загреб

 

Им честитаме на сите финалисти!

Победниците ќе бидат објавени на Свечената церемонијата Medis Awards на 30 Ноември 2017 во Опера и Театар Мадленианум во Земун, Белград. Со нетрпение и огромна чест и задоволство ги очекуваме најдобрите медицински истражувања на годината.

Медисови Е–новости
Изјавувам дека сум запознаен со Правилникот за заштита на правото на приватност.